Energie Toeslag 2023

De gemeente Lansingerland stelt binnenkort de energietoeslag 2023 van 800 euro beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 140% van de bijstandsnorm.

Heeft u de energietoeslag 2022 ontvangen?  

Dan kunt u ook in aanmerking komen voor de energietoeslag 2023. U hoeft de energietoeslag dan niet opnieuw aan te vragen. Wij toetsen uw inkomen opnieuw. Als blijkt dat u ook dit jaar weer binnen de doelgroep valt, dan ontvangt u half december 2023 een bevestigingsbrief van de gemeente dat u de energietoeslag 2023 ontvangt. Wij maken de toeslag dan automatisch over op uw rekening vanaf 15 januari 2024. Hier hoeft u niets voor te doen.  

Wilt u de energietoeslag aanvragen? 

Heeft u de energietoeslag nog niet eerder aangevraagd maar denkt u wel in aanmerking te komen voor de energietoeslag 2023? Of heeft u de energietoeslag wel eerder ontvangen maar in december geen bevestigingsbrief ontvangen? En denkt u er wel degelijk voor in aanmerking te komen? Dan kunt u vanaf 1 februari 2024 een aanvraag indienen via www.lansingerland.nl/energietoeslag.  Op deze pagina vindt u ook de voorwaarden en wat u nodig heeft voor de aanvraag. In het nieuwe jaar communiceren we via onze communicatiekanalen het moment dat u de aanvraag kunt doen.   

De gemeentes zullen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering.

Let op de plaatselijke bladen “de Heraut en Het hart van Lansingerland” en de Nieuwsbrief die de Gemeente Lansingerland digitaal uitbrengt.

Degenen die in 2022 een toeslag hebben ontvangen en er wezenlijk niets is veranderd in het netto besteedbaar inkomen zullen naar verwachting de toeslag automatisch ontvangen. Is geen toeslag in 2022 toegekend en er in feite wel een recht bestaat op de toeslag, moeten deze voor 2023 aanvragen. Dat kan online op de website van de Gemeente Lansingerland

De termijn voor aanvragen toeslag 2022 is verlopen.